Publicerad den Lämna en kommentar

Några ord om klövjeväskor!

Som vi sa i början av veckan – det börjar våras för klövjeväskan! Det är väl förmodligen utomhussäsongen som börjar dra igång – med vandringar och bättre väder för promenader. Vi får då och då frågor om vad som skiljer de olika klövjeväskorna åt och tänkte att vi skulle utveckla det lite här.

Två av Ruffwears klövjeväskor bygger på deras Webmaster-sele, en stabil och smidig hundsele som är väldigt populär vid många träningstillfällen. Selen har i praktiken tre remmar, en som träs över hundens huvud, en som går runt bröstkorgen och en som sitter lite längre bak över magen. Därtill ett handtag på ryggen, ett ”huvudkoppelfäste” i metall och ett bakre fäste för koppel alldeles bakom handtaget.

De två klövjeväskor som bygger på denna sele är Ruffwears Approach Pack och deras Palisades Pack. Det som skiljer dessa två klövjeväskor åt är att Palisades Pack-ens väskor går att ta av medan Approach Pack-ens väskor är fastsydda. Med en Palisades Pack får du alltså en Webmaster-sele på köpet som går utmärkt att använda utan väskorna. Om man framförallt är ute efter klövjeväskan så kan denna funktion såklart vara lite onödig, och vi har också fått någon rapport om att väskan efter lång och trogen användning nötas när man håller på och tar av och på väskorna många gånger. Sägas skall väl dock att även dessa kunder varit väldigt nöjda med Ruffwears höga kvalitet.

En annan skillnad mellan väskorna är att det i Palisades Pack-en medföljer två stycken vattenflaskor som är gjorda för klövjeväskan. Just det, en skillnad är också att Approach Pack-en är tillgänglig i fler storlekar, framförallt de mindre storlekarna.

Den andra linjen från Ruffwear är deras Singletrak Pack. Det är en mer slimmad klöjveväska med en annan konstruktion på sel-delen. Denna är lite längre i ryggplattan, d v s den går lite längre fram på manken och lite längre bak än de klövjeväskor som är baserade på Webmaster-selen. Även här medföljer vattenflaskor gjorda för klövjeväskan. Just nu säljer vi också ut de exemplar vi har kvar av de gamla färgerna av Singletrak Pack-en, den bruna och den som heter Orange Sunset.

Hoppas att det gav er lite mer information – och tveka inte att höra av er med en kommentar nedan, via Facebook eller med ett mail på [email protected] om det är något mer ni undrar över!

Richard

Pongo.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *