Publicerad den 2 kommentarer

Några ord om klövjeväskor!

Som vi sa i början av veckan – det börjar våras för klövjeväskan! Det är väl förmodligen utomhussäsongen som börjar dra igång – med vandringar och bättre väder för promenader. Vi får då och då frågor om vad som skiljer de olika klövjeväskorna åt och tänkte att vi skulle utveckla det lite här.

Två av Ruffwears klövjeväskor bygger på deras Webmaster-sele, en stabil och smidig hundsele som är väldigt populär vid många träningstillfällen. Selen har i praktiken tre remmar, en som träs över hundens huvud, en som går runt bröstkorgen och en som sitter lite längre bak över magen. Därtill ett handtag på ryggen, ett ”huvudkoppelfäste” i metall och ett bakre fäste för koppel alldeles bakom handtaget.

De två klövjeväskor som bygger på denna sele är Ruffwears Approach Pack och deras Palisades Pack. Det som skiljer dessa två klövjeväskor åt är att Palisades Pack-ens väskor går att ta av medan Approach Pack-ens väskor är fastsydda. Med en Palisades Pack får du alltså en Webmaster-sele på köpet som går utmärkt att använda utan väskorna. Om man framförallt är ute efter klövjeväskan så kan denna funktion såklart vara lite onödig, och vi har också fått någon rapport om att väskan efter lång och trogen användning nötas när man håller på och tar av och på väskorna många gånger. Sägas skall väl dock att även dessa kunder varit väldigt nöjda med Ruffwears höga kvalitet.

En annan skillnad mellan väskorna är att det i Palisades Pack-en medföljer två stycken vattenflaskor som är gjorda för klövjeväskan. Just det, en skillnad är också att Approach Pack-en är tillgänglig i fler storlekar, framförallt de mindre storlekarna.

Den andra linjen från Ruffwear är deras Singletrak Pack. Det är en mer slimmad klöjveväska med en annan konstruktion på sel-delen. Denna är lite längre i ryggplattan, d v s den går lite längre fram på manken och lite längre bak än de klövjeväskor som är baserade på Webmaster-selen. Även här medföljer vattenflaskor gjorda för klövjeväskan. Just nu säljer vi också ut de exemplar vi har kvar av de gamla färgerna av Singletrak Pack-en, den bruna och den som heter Orange Sunset.

Hoppas att det gav er lite mer information – och tveka inte att höra av er med en kommentar nedan, via Facebook eller med ett mail på [email protected] om det är något mer ni undrar över!

Richard

Pongo.se

2 svar på “Några ord om klövjeväskor!

 1. Hejsan ! Jag söker en väska (som ruffwear har haft förut) som är lite droppformad framåt mot bogarna .. jag har en amstaff och jag önskar köpa en väska som jag kan lägga vikter i (sandpåsar) och då vill jag gärna att vikten hamnade lite mer över bogarna än ryggen .. tips på klövkeväska? Mvh Veronica

  1. Hej!

   Ber om ursäkt för sent svar – det var nog första gången vi fick en fråga i en kommentar så här! 😉 Den är dock självklart välkommen!

   Mitt bästa tips är att kika på Ruffwears Approach Pack eller Palisades Pack. I de fallen sitter väskorna längre fram än vad de gör på exempelvis Singletrak-varianten. Beroende på hur stora sandpåsar du tänker dig kan jag dock fundera på om väskorna blir lite i största laget – d v s att en vikt skulle kunna fladdra omkring i väskan… Ett alternativ vore kanske Webmaster Pro-selen som har små och ganska tighta fickor på sidorna som kanske är bättre på att hålla vikterna på plats.

   Allt gott!
   Richard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *