Publicerad den Lämna en kommentar

Håll hunden sval i sommarvärmen med en kylväst från Ruffwear!

Kylväst från Ruffwear

Sommaren har slagit till, och efter att vi flyttade både lager och kontor till Skåne i början av året får vi konstatera att det är ännu tydligare här! Med en kylväst från Ruffwear kan du hålla din hund sval även när värmen slår till!

Många kylvästar är tillverkade av mikrofiber med nackdelen att de blir tunga när de är våta, torkar snabbare och behöver mer vatten för att fungera – dessa nackdelar slipper du med Ruffwears kylvästar. Dessutom har Ruffwears kylvästar genomgått omfattande testande i skog och mark under ett 18-månaderstest för att du ska vara trygg med att du köper en produkt som håller!

Hur länge håller en kylväst från Ruffwear hunden sval?

Det beror såklart på både den omgivande temperaturen och hur mycket värme hunden genererar. Ruffwear rekommenderar att du kollar så att kylvästen fortfarande är fuktig var 30e minut – och om västen känns torr är det enkelt att fylla på med vatten – från en bäck eller från en medhavd vattenflaska.

Ruffwears kylvästar

Ruffwear har tre olika kylprodukter för din hund. Swamp Coolern har varit med längst och innehåller mest kylmaterial. Den erbjuder en heltäckande kylning och är perfekt för längre äventyr och hundar med lite mer päls. För korthåriga hundar, eller mer högintensiva och atletiska övningar kan Jet Stream vara ett bättre alternativ. På den sitter kylmaterialet främst runt bröst och mage medan västens ovansida går att få i två färger. Anledningen till att kylmaterialet inte finns i fler färger är att det valts för att reflektera värme maximalt och få så god effekt som möjligt. Har du redan en Webmaster-sele eller en klövjeväska från Ruffwear kan du välja Core Coolern som fästs under bröst och mage i selens remmar.

Tvättråd

Västarna (Jet Stream och Swamp Cooler) kan tvättas i maskin. Använd ett skon-program på låg temperatur och med milt tvättmedel. För Core Coolern rekommenderas handtvätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *