Publicerad den Lämna en kommentar

Håll hunden sval i sommarvärmen med en kylväst från Ruffwear!

Kylväst från Ruffwear

Sommaren har slagit till, och efter att vi flyttade både lager och kontor till Skåne i början av året får vi konstatera att det är ännu tydligare här! Med en kylväst från Ruffwear kan du hålla din hund sval även när värmen slår till!

Många kylvästar är tillverkade av mikrofiber med nackdelen att de blir tunga när de är våta, torkar snabbare och behöver mer vatten för att fungera – dessa nackdelar slipper du med Ruffwears kylvästar. Dessutom har Ruffwears kylvästar genomgått omfattande testande i skog och mark under ett 18-månaderstest för att du ska vara trygg med att du köper en produkt som håller!

Hur länge håller en kylväst från Ruffwear hunden sval?

Det beror såklart på både den omgivande temperaturen och hur mycket värme hunden genererar. Ruffwear rekommenderar att du kollar så att kylvästen fortfarande är fuktig var 30e minut – och om västen känns torr är det enkelt att fylla på med vatten – från en bäck eller från en medhavd vattenflaska.

Ruffwears kylvästar

Ruffwear har tre olika kylprodukter för din hund. Swamp Coolern har varit med längst och innehåller mest kylmaterial. Den erbjuder en heltäckande kylning och är perfekt för längre äventyr och hundar med lite mer päls. För korthåriga hundar, eller mer högintensiva och atletiska övningar kan Jet Stream vara ett bättre alternativ. På den sitter kylmaterialet främst runt bröst och mage medan västens ovansida går att få i två färger. Anledningen till att kylmaterialet inte finns i fler färger är att det valts för att reflektera värme maximalt och få så god effekt som möjligt. Har du redan en Webmaster-sele eller en klövjeväska från Ruffwear kan du välja Core Coolern som fästs under bröst och mage i selens remmar.

Tvättråd

Västarna (Jet Stream och Swamp Cooler) kan tvättas i maskin. Använd ett skon-program på låg temperatur och med milt tvättmedel. För Core Coolern rekommenderas handtvätt.

Publicerad den 2 kommentarer

Några ord om klövjeväskor!

Som vi sa i början av veckan – det börjar våras för klövjeväskan! Det är väl förmodligen utomhussäsongen som börjar dra igång – med vandringar och bättre väder för promenader. Vi får då och då frågor om vad som skiljer de olika klövjeväskorna åt och tänkte att vi skulle utveckla det lite här.

Två av Ruffwears klövjeväskor bygger på deras Webmaster-sele, en stabil och smidig hundsele som är väldigt populär vid många träningstillfällen. Selen har i praktiken tre remmar, en som träs över hundens huvud, en som går runt bröstkorgen och en som sitter lite längre bak över magen. Därtill ett handtag på ryggen, ett ”huvudkoppelfäste” i metall och ett bakre fäste för koppel alldeles bakom handtaget.

De två klövjeväskor som bygger på denna sele är Ruffwears Approach Pack och deras Palisades Pack. Det som skiljer dessa två klövjeväskor åt är att Palisades Pack-ens väskor går att ta av medan Approach Pack-ens väskor är fastsydda. Med en Palisades Pack får du alltså en Webmaster-sele på köpet som går utmärkt att använda utan väskorna. Om man framförallt är ute efter klövjeväskan så kan denna funktion såklart vara lite onödig, och vi har också fått någon rapport om att väskan efter lång och trogen användning nötas när man håller på och tar av och på väskorna många gånger. Sägas skall väl dock att även dessa kunder varit väldigt nöjda med Ruffwears höga kvalitet.

En annan skillnad mellan väskorna är att det i Palisades Pack-en medföljer två stycken vattenflaskor som är gjorda för klövjeväskan. Just det, en skillnad är också att Approach Pack-en är tillgänglig i fler storlekar, framförallt de mindre storlekarna.

Den andra linjen från Ruffwear är deras Singletrak Pack. Det är en mer slimmad klöjveväska med en annan konstruktion på sel-delen. Denna är lite längre i ryggplattan, d v s den går lite längre fram på manken och lite längre bak än de klövjeväskor som är baserade på Webmaster-selen. Även här medföljer vattenflaskor gjorda för klövjeväskan. Just nu säljer vi också ut de exemplar vi har kvar av de gamla färgerna av Singletrak Pack-en, den bruna och den som heter Orange Sunset.

Hoppas att det gav er lite mer information – och tveka inte att höra av er med en kommentar nedan, via Facebook eller med ett mail på [email protected] om det är något mer ni undrar över!

Richard

Pongo.se

Publicerad den Lämna en kommentar

Bloggpremiär

Som en del av Pongo.se’s nya hemsida introducerar vi nu vår blogg! Jag är fullt medveten om att vi knappast är först i världen, Sverige och förmodligen inte ens först här på gatan i Täby med att börja blogga men jag tänkte ändå att det kunde vara ett smidigt och sympatiskt sätt att berätta vad som händer här i butiken. Hoppas att ni kommer att gilla det!

För en vecka sedan lanserades alltså vår nya hemsida och den fick en bra start. Lite efterarbete, men nu börjar det mesta falla på plats. I och med den nya hemsidan fick vi också ett breddat sortiment. Ni kanske har sett vårt nya varumärke Cycle Dog med spännande produkter tillverkade för hand i USA av återvunna cykelslangar? Det finns en hel del hundhalsband, hundkoppel och ihopvikbara matskålar att välja bland redan nu!

Förra veckans storsäljare var annars klövjeväskan! Här har 

Ruffwear Singletrak Pack Cloudburst Gray

Ruffwear lanserat sin populära Singletrak Pack – den strömlinjeformade klövjeväskan – i en ny färgkombination! Cloudburst Gray. Låter fint tycker vi – och framförallt så ser den fin ut! Med anledning av den nya modellen hittar du de exemplar av tidigare färger som finns kvar i lager reducerat pris i vår outlet-avdelning! Vi har mycket mer att berätta om – men jag skall inte bli för långrandig – håll utkik här på pongo.se/blogg för mer information!