Vanliga frågor och svar

Beställning

Hur lägger jag min beställning?

Det enklaste, för din skull, är att lägga din beställning på vår hemsida, www.pongo.se. Då kan du i lugn och ro bestämma vilka produkter du vill ha och vilket betal- och fraktsätt du önskar.

Can I order to another country?

Please contact us for an offer.

Kan jag ändra/avbeställa min order?

Ja, om det görs innan er beställning har lämnat vårt lager.  Det går tyvärr inte att avbeställa/ändra ordern om den har lämnat vårt lager. Enklast att ändra/avbeställa ordern görs via e-post info@pongo.se

Vilka betalningssätt kan jag välja på?

Hos Pongo.se kan ni betala med betalkort (Visa och Mastercard). Vi erbjuder även faktura- och avbetalning via Klarna.

 

Rabatter

Jag har en rabattkod, var anger jag den?

Fyll i er rabattkod när ni ska betala i kassan. Tryck sedan på ”Räkna om” för att beräkna ditt nya pris.

 

Leverans

Levererar ni till hela Sverige?

Ja, det spelar ingen roll var ni bor. Vi levererar i hela Sverige. Eftersom vi använder DHL som distributör kan vi leverera till samtliga svenska adresser. 

Hur lång tid tar leveransen?

Vi har som målsättningen att leverans ska ske så fort som möjligt och därför har vi satt en leveranstid på 1-3 arbetsdagar. För mer information se fraktvillkor.

Kan jag hämta beställda varor direkt från Pongo.se:s lager?

Nej, tyvärr går det inte att hämta er order direkt från lager utan denna levereras direkt hem till den adress ni angivit vid beställning.

Vad kostar frakten?

     Summa     

     Hempaket utan kvittens     

     Service Point     

< 500 kr 

49 kr

49 kr

> 500 kr

Fri frakt!

Fri frakt!

 

Jag har angett fel portkod, får jag mina varor ändå?

Det är mycket viktigt att du kontrollerar alla dina adress- och kontaktuppgifter när du lägger din order. Men även om du har angett fel kod så får du din leverans.

Jag har porttelefon eller nyckelbricka kan ni leverera då?

Vi kan leverera i båda dessa fall!

Kan jag få min leverans till annan adress än min folkbokföringsadress?

Det går bra att göra beställningen till valfri adress om du väljer betalsätten Direktbetalning eller Kortbetalning. Du anger då önskad leveransadress när du går genom kassastegen.  Om du betalar via Faktura kan du tyvärr inte få din leverans till annan adress än folkbokföringsadressen. Detta p.g.a. exempelvis risk för bedrägerier. 

Jag är inte helt nöjd med min vara, hur gör jag nu?

Vi tillämpar konsumentköplagens reklamationsrätt och du kan självklart reklamera din vara.

En vara i min leverans var trasig, hur gör jag nu?

Pongo.se står för riskerna hela vägen hem till dig. Om någonting är trasigt i din leverans ska du ta ett kort på varan (där felet framgår) och sedan maila till oss. Vi kommer då att fatta beslut om hur vi går vidare och driver, om beslutet faller så, sedan ditt reklamationsärende. 

Vart skickar jag varan jag vill returnera?

Maila oss på info@pongo.se så hjälper vi er på ett så smidigt sätt som möjligt!

 

Sortiment

Jag har precis köpt en hund men har ingen aning vad jag ska köpa, vad rekommenderar ni?

Det är svårt att avgöra vilket foder som passar till just er hund, eftersom hundar reagerar olika på olika foder. Vi har sorterat våra olika typer av foder per ålder så ni kan hitta foder som exempelvis passar bättre till valpar.  Det är viktigt att ni hittar ett foder som innehåller de näringsvärden och energiinnehåll som passar för just er hund. Du hittar detaljerad produktinformation om varje foder när ni klickar er fram på respektive enskild produkt.

Vilket hundfoder är bäst?

Vi på Pongo.se kan tyvärr inte säga vilket foder som är bäst, eftersom djur reagerar olika på olika foder. Det är dock viktigt att försäkra sig om att näringsvärden och energiinnehållet är anpassat efter just din hunds behov.

Hur ska jag göra vid byte av hundfoder?

Om ditt nuvarande foder fungerar bra och innehåller allt som din hund behöver ska du undvika att byta. Ofta innebär en foderövergång vissa problem, framförallt med matsmältningen, men även päls kan drabbas. Om du byter, tänk då på att det nya fodret oftast ska fasas in under en längre period för att minimera besvären vid foderbytet. Detta går dock att kontrollera mot leverantören av det nya fodermärket alternativt kontakta vår kundtjänst, eller fråga vår legitimerade veterinär Buba.

Hur lång är hållbarheten på hundfoder?

Förvara alltid foder svalt, torrt och mörkt. För en öppnad säck rekommenderar vi att den förbrukas inom maximalt tre månader men helst inom två. Detta för att man ska kunna försäkra sig om att vitaminhalterna bibehålls. Begränsa om möjligt fodrets kontakt med syre.

Kan jag ge ett dietfoder till min hund?

Pongo.se säljer dietfoder, dessa bör du vara extra försiktig med då de är tänkta som del av en behandling och bör endast ges på veterinärs inrådan.

Jag saknar varumärket jag köper till min hund, kan ni ta in det?

Pongo.se strävar efter att erbjuda de främsta varumärkena för er hund. Om det visar sig att ni tycker att vi saknar ett varumärke så vill vi gärna att ni kontaktar oss, antingen via kundtjänst eller så skriver ni det på www.facebook.com/pongo.se så ser vi till att kolla upp möjligheten att ta in det i vårt produktsortiment.

Erbjuder ni smakprover?

För tillfället erbjuder Pongo.se tyvärr inte smakprover. Det bästa är att köpa en av de mindre påsarna av det ni vill prova åt er hund.

Min hund äter bara färskfoder, har ni det i ert produktsortiment?

Pongo.se har idag frystorkat färskfoder i sortimentet.

 

Uppfödare

Vilka rabatter har jag som uppfödare?

Pongo.se erbjuder flertalet olika rabatter till uppfödare. Vi ber dig gärna att ta kontakt med vår kundtjänst så hjälper vi er.

 

Övriga frågor

Kan ni sponsra vår utställning?

Självklart! Kontakta oss på info@pongo.se

Får jag rabatt om jag köper en hel pall?

Självklart! Kontakta oss på info@pongo.se

Samarbete med bloggare?

Självklart! Kontakta oss på info@pongo.se

Facebook?

Självklart! www.facebook.com/pongo.se

Twitter?

Självklart! www.twitter.com/pongose

 

Har ni några andra frågor så är ni välkomna att kontakta oss enligt nedan:

info@pongo.se

facebook.com/pongo.se

Twitter@PongoSe